Praha.cz

 
Proběhni se se Světluškou noční Stromovkou
Neděle, 20. duben 2014 08:53
 Proběhni se se Světluškou noční Stromovkou

V úterý 29. dubna si mohou Pražané již potřetí zaběhat ve Stromovce a podpořit tak Nadační fond Světluška. Na startu jsou vítáni všichni – vidící i nevidomí se svými traséry. Běh přijdou podpořit i známé osobnosti z oblasti sportu i zábavy. Charitativní akce Noční běh pro Světlušku vás zve do svých řad! Nedá se svítit, musíte to stihnout!






Přijďte a pomozte rozsvítit život nevidomých!


Ilustrační fotoBěžci budou mít na výběr ze dvou tras, které mají délku 3 a 5 kilometrů. Není ale nutné trasu proběhnout, klidně ji můžete i volným krokem projít. Pro prvních 1 000 účastníků má Světluška připravené čelovky a trička z limitované série Nočního běhu pro Světlušku. Registrace účastníků začne přímo na místě v 18:30 a končí ve 20:45. Startovné je 450 Kč a celý výtěžek je určen Nadačnímu fondu Českého rozhlasu Světluška na pomoc nevidomým a lidem s těžkým zrakovým postižením. Konec celé akce je plánován na 23:00.


Přihlásit se na Noční běh Stromovkou můžete také na webu Nadačního fondu Světluška.


Doprovodný program před závodem


Ilustrační fotoOd 19:00 do 21:00 je pro účastníky připraven bohatý doprovodný program. Moderátorských postů se ujali osobnosti Českého rozhlasu – Lucie Výborná a Vladimír Kroc. V programu vystoupí kapely Eddie Stoilow a Republic of Two. Ani letos nebude chybět nevidomá zpěvačka a klavíristka Ráchel Skleničková, zpěvák Martin Svátek a další.


Svou účast na Nočním běhu pro Světlušku letos přislíbila i olympijská vítězka Eva Samková, kajakář Vavřinec Hradilek a běžkařka Eva Vrabcová Nývltová, dále pak herci Pavel Nový, David Novotný, Jiří Mádl, Martin Kraus a Tereza Voříšková.


„Dělat traséra pro mne byla zajímavá zkušenost. Určitě se to hodí i do praxe, ne pokaždé jsem si totiž při styku s nevidomým třeba v MHD věděl rady. Večerní Stromovka s tisíci světly byla skvělá,“ řekl po loňské účasti na akci kajakář Vavřinec Hradilek.


Podrobnosti o Nadačním fondu Světluška i o Nočním běhu pro Světlušku najdete tady.




Foto: světluška.centrum.cz, Jakub Skokan, Matěj Stránský

pchj